Главният редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg и водещ на бизнес

...
Главният редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg и водещ на бизнес
Коментари Харесай

Ивайло Лаков става главен редактор на Bloomberg TV - Медии

Главният редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg и водещ на бизнес предаванията „ Светът е бизнес “ и „ Клуб Investor “ Ивайло Лаков поема поста основен редактор на Bloomberg TV Bulgaria.

„ Поемането на оперативните функционалности на единствената бизнес телевизия у нас за мен е същинско предизвикателство, само че и късмет да усъвършенствам и развия още повече програмното наличие на Bloomberg TV Bulgaria. Оставам отдаден на чистата публицистика, която на първо място се опира на обстоятелствата и професионалната експертиза “, разяснява журналистът.

Лаков е едно от най-изявените имена в икономическата публицистика у нас. Той стартира своята кариера през 1994 година в Българска национална телевизия, където натрупа опит в профилирани излъчвания като кореспондент, водещ и виновен редактор. Трупа скъп опит и в корпоративния бранш.

През 2006 година Ивайло Лаков става част от екипа на Инвестор.БГ, където създава собствен уебсайт. В малкия екран се завръща през 2011 година при старта на Bulgaria ON AIR, която тогава е икономическа медия. В продължение на четири години води основните за програмата на малкия екран излъчвания „ Денят ON AIR ” и „ Клуб Инвестор ”.

По-късно се причислява и към екипа на първата бизнес телевизия у нас - Bloomberg TV Bulgaria. Той води бизнес предаването с уголемен коментар по макроикономически тематики „ Светът е бизнес “, както и „ Клуб Investor “, което е ориентирано към най-важните геополитически и стопански тематики от седмицата.

През 2021 година Лаков става и основен редактор на списание Bloomberg Businessweek в България, след разширението на съдействието сред Investor Media Group и международната медийна компания Bloomberg LP и старта му у нас.

Въпреки че ще управлява оперативните функционалности на бизнес канала, той ще продължи да води и предаванията „ Светът е бизнес “ и „ Клуб Investor “, както и ще продължи да бъде основен редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg.

Досегашният основен редактор на Bloomberg TV Bulgaria Таня Кръстева реши да поеме по нов професионален път, съобщават от Investor Media Group.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР